Verschillende behandelingen zijn mogelijk (bijvoorbeeld met producten op basis van pyrethroïden en andere actieve bestanddelen, beschikbaar in de handel). Zodra de rupsen worden gespot moet de behandeling tot in het hart van de struik worden uitgevoerd. Dode delen van de struik moeten worden gesnoeid. In de meeste gevallen zal de struik weer opleven.

Het probleem is dat deze vlinder tot drie generaties per jaar voortbrengt, wat wil zeggen dat meerdere opeenvolgende behandelingen nodig zijn. Daarom is het soms eenvoudiger om de buxus door een minder vatbare struik te vervangen (bijvoorbeeld “Ilex crenata”). Het is sowieso van groot belang om planten te nemen die aangepast zijn aan de bodem en de hoeveelheid zonlicht op de plaats van de aanplanting.

We roepen uitdrukkelijk op om het snoeisel mee te geven met het gft-afval of het binnen te brengen op het recyclagepark. Eitjes en rupsen kunnen vervolgens worden vernietigd in professionele composteringsinstallaties. De temperatuur in zo een installatie is hoog genoeg om de eitjes en rupsen te doden.

Interza roept daarom de inwoners op om aangetaste hagen, struiken en snoeiresten van buxus niet zelf te composteren, maar af te voeren naar het recyclagepark. Kleinere hoeveelheden kunnen uiteraard ook in de gft-container.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app