Een papiertje hier, een peukje daar, … ons straatbeeld ziet er niet altijd even netjes uit. Daarom lanceren de Mooimakers een nieuwe campagne in de strijd tegen zwerfvuil.

“De Mooimakers” is het samenwerkingsverband dat zich inzet voor een properder Vlaanderen, door sluikstorten en zwerfvuil te bestrijden. Zowel het Vlaamse gewest, de lokale besturen als de verpakkingsindustrie bundelen hierin de krachten. Ze willen samen met alle inwoners Vlaanderen mooier en properder maken. Er wordt hierbij ingezet op materiaal, handhaving, snelle opruiming en natuurlijk ook bewustwording.

Thuis gooi je toch ook niet alle afval op de grond, waarom dan wel op straat? Met deze boodschap lanceren de Mooimakers een nieuwe campagne. Je zal de boodschap tegenkomen op straat, op de radio en op sociale media. Ook inwoners kunnen mee de boodschap verspreiden.

Hou jij ook van een propere stoep? Via een brievenbussticker, vlaggetjes, raamkaartje of poster kan je de voorbijgangsters oproepen om het proper te houden. Deze kunnen gratis aangevraagd worden via de webwinkel van de Mooimakers www.mooimakers.be/webwinkel

Darbij hoort ook een wedstrijd, die je niet alleen een propere straat maar misschien ook propere ruiten oplevert. Stuur een foto van jouw affiche of sticker in en win een ruitenwasser voor een jaar. Surf vlug naar de website van de Mooimakers en klik door naar ruitenwasser. Veel succes!

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app