Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen ook ter plaatse gaan om extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.

Sommige straten zien er na een stormachtige dag heel vuil uit. En dat zorgt terecht voor irritatie bij inwoners. Maar ook onze Propere Burgers, de vrijwilligers die met onze ondersteuning het zwerfvuil opruimen, merken het verschil. Het politiereglement zegt dat je papier en karton moet aanbieden in een container of samenbinden met natuurtouw, of in stevige, gesloten kartonnen dozen.

Waar veel inwoners het papier en karton niet correct aanbieden zullen onze afvalstewards langskomen. Onze ophaalploegen zijn onze experts. Zij weten in welke wijken en straten het foutloopt. In overleg met hen gaan de afvalstewards op pad om te controleren. Wie het niet goed doet krijgt een deurhanger, waarop de regels nog eens uitgelegd staan. Wie papier en karton slecht blijft aanbieden, riskeert een boete. Het is niet de bedoeling dat de gemeente of vrijwilligers zwerfvuil dat het gevolg is van slordig aangeboden afval blijven opruimen.

De actie rond waaivuil is geen eenmalige actie. Alle Interz-gemeenten willen blijvend inzetten op een propere gemeente. De opwarming van de aarde brengt regelmatiger stormweer met zich mee. Nog meer dan vroeger, moet afval daarom zorgvuldig worden aangeboden.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app