Interza is geen gewoon afvalbedrijf, maar een intercommunale. Als intercommunale zijn we volledig eigendom van de gemeenten en de inwoners. Winst maken is uiteraard uitgesloten, de intercommunale moet enkel zorgen voor een zo goed mogelijke dienstverlening en een zuiver leefmilieu.

Wat de intercommunale doet, wordt vastgelegd door de gemeenten en door de inwoners. Inwoners kiezen elke zes jaar nieuwe gemeenteraadsleden. Gemeenteraadsleden met kennis of interesse voor afval, leefmilieu of dienstverlening worden afgevaardigd naar Interza. Deze bestuurders leggen samen met de Interza-medewerkers de grote lijnen vast van het afvalbeleid.
Natuurlijk vindt ook zeer regelmatig overleg plaats met de milieu-ambtenaren, schepenen of burgemeesters van de gemeenten. Via de vele contacten tussen Interza en de inwoners (tijdens bezoeken, op scholen of bij verenigingen, bij opvolging van klachten of op het recyclagepark) krijgt ook de mening van de inwoner een belangrijke rol.

Interza vroeg in de voorbije maanden naar de mening van bestuurders, schepenen en ambtenaren rond de toekomstplannen van Interza. Wat moet volgens hen bij Interza vanaf 2018 bovenaan de agenda staan? De resultaten hiervan waren erg duidelijk. Stipte en klantvriendelijke dienstverlening dichtbij de burgers, blijvende inspanningen rond communicatie van het afval, sensibilisering rond afvalvermindering en sorteren, en verhoogde inspanningen rond zwerfvuil en sluikstort worden de aandachtspunten in de komende jaren.

Interza wil de mening van bestuurders en ambtenaren heel graag aanvullen met ideeën, meningen en suggesties van inwoners. Hoe denk jij dat het afvalbeheer naar de toekomst nog kan worden verbeterd? Welke aanpassingen moeten overwogen worden? Welke ideeën uitgetest? Wat is de prioriteit voor Interza in de komende jaren? Stuur een mail naar communicatie@interza.be en we nemen jouw idee mee. We houden je zeker op de hoogte, eventueel nodigen we je uit voor verder overleg.

Alle ideeën en suggesties zullen uiteindelijk na de verkiezingen aan het nieuwe bestuur worden voorgelegd, dat het nieuwe beleid zal vastleggen.

Mijn recyclagepark

Vandaag open tot 18.45u

Toegang tot 15 min. voor sluiting

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app