Na GBS Sint-Stevens-Woluwe heeft ook GO! De Vleugel een fikse beloning gekregen van voor hun inspanningen tegen zwerfvuil. Dinsdagnamiddag verzamelden alle leerlingen en leerkrachten om de speelplaats van de school, waar ze een cheque van maar liefst 1059 euro ontvingen van Interza en de Mooimakers.

“De leerlingen hebben zich dit jaar echt uitgesloofd om de school en haar omgeving proper te maken”, legt directrice Karen Pitschon uit. “Van de kleuters tot de oudsten, iedereen ruimde mee op. Sinds enkele jaren zet onze school volop in op alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Dat is ook de Mooimakers niet ontgaan: de kick-off van de campagne ‘Operatie Proper’ werd in september gegeven op onze school.”

Wat er met de zuurverdiende centjes zal gebeuren? Daarover beslissen de leerlingen zelf. Na de uitreiking ging elke klas samenzitten om uit te zoeken waar ze het geld aan willen besteden. “De uiteindelijke beslissing hangt dus af van de inventiviteit van de kinderen”, gaat mevrouw Pitschon verder. “Het opruimen heeft hen erg bewust gemaakt van de hele afval- en zwerfvuilkwestie. Een hoop ballonnen of en confettikanon zitten er dus niet bij!”

Mijn recyclagepark

Vandaag open tot 18.45u

Toegang tot 15 min. voor sluiting

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app