Veel mensen hebben in de kasten thuis heel wat spullen die ze niet meer gebruiken. De kleren vallen niet meer in de smaak, niemand leest nog de boeken, bekijkt nog de DVD’s, speelt nog met het speelgoed. Je kan elektrische apparaten dubbel hebben, of uitgekeken zijn op je servies, … Die spullen verdienen een tweede leven, maar ze wegbrengen naar de Kringwinkel komt er vaak niet van.

Met ‘Haal alles uit de kast’ helpen we de iedereen om heel eenvoudig en praktisch van hun kleine herbruikbare spullen af te raken op plaatsen waar ze sowieso al komen, bijvoorbeeld op het werk, bij de vereniging of op school (van de kinderen).

Scholen, bedrijven en verenigingen uit de regio kunnen heel eenvoudig een inzameling organiseren voor hun leden, leerlingen of collega’s. Je doet online een aanvraag, de Kringwinkel brengt manden om alles in te verzamelen en haalt alles op een afgesproken dag weer op. Superhandig!”

Zo slaan we samen vier vliegen in één klap: het huis is opgeruimd, we vermijden dat de spullen op de afvalberg terechtkomen en door samenwerking met de kringwinkel dragen we bij aan de sociale economie. We geven werk aan mensen met een zwakke positie op de arbeidsmark en de spullen worden verkocht aan heel toegankelijke prijzen.

En als school, bedrijf, vereniging of wijk werk je mee aan een beter leefmilieu. Een aantal bekende of grote organisaties zetten al de stap. Je vind hun namen op www.haalallesuitdekast.be. Doen jullie ook mee?

Wil je mee alles uit de kast halen?

Stap 1: Surf naar www.haalallesuitdekast.be

Stap 2: Schrijf je bedrijf, school of vereniging in

Stap 3: De kringloopwinkel contacteert jou, maak praktische afspraken

Stap 4: verspreid het communicatiemateriaal dat de site automatisch voor je maakte via al je kanalen

Stap 5: Zamel in

Stap 6: Praat erover, want werken aan minder afval, dat doen we samen.


Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app