In april 2021 komen er nieuwe restafvalzakken. Dan zijn we verplicht om zakken te produceren met minstens 80% gerecycleerd materiaal én mag er meer in de pmd-zak.

Blijf niet zitten met zakken die je niet meer kan gebruiken: KOOP NIET MEER DAN ÉÉN ROL TEGELIJK

Gebruik je laatste groene zak zeker voor 1 september 2021, nadien is de nieuwe zak verplicht.

Binnenkort maken we de cirkel rond. Al het plastic dat we netjes gesorteerd inzamelen, gebruiken we vanaf april zelf om het afval in op te halen. De wet verplicht ons om vanaf dan zakken met minstens 80% gerecycleerd materiaal te gebruiken en dus voor afvalzakken minder nieuwe plastic te produceren.

Ook de maat verandert. Vanaf april is ook de sorteerinstallatie waar ons pmd heen gaat klaar om meer soorten plastic te sorteren en kunnen we alle plastic verpakkingen in de blauwe zak steken. Daardoor verdwijnen alle lichte afvalsoorten uit de restafvalzak. Een volle restafvalzak van 60 kg zou dan veel te veel wegen voor onze ophalers.

De nieuwe zakken worden dus 45L en 22.5L. De prijs blijft dezelfde omdat het gemiddelde gewicht dezelfde blijft. De ervaring leert echter dat wie goed sorteert nog steeds veel minder zakken zal vullen dan vroeger en dus goedkoper af is. Minder restafval is beter voor het milieu en je portemonnee!

Tot april blijven de oude sorteerregels geldig (plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons). Alleen zo is een efficiënte recyclage gegarandeerd.

Zes maanden na de invoering van de nieuwe zak, loopt de overgangsperiode af. Koop dus vanaf nu slechts één rol per keer, dat je zeker niet met overschot zit na september.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app