Slecht samengebonden papier kan heel wat waaivuil veroorzaken op winderige dagen. Sommige straten liggen bij winderig weer vol met papier!

Interza vraagt daarom dit jaar extra aandacht voor het juist aanbieden van papier en karton. In het voorjaar van 2015 liep de actie in Kampenhout, Steenokkerzeel en Zaventem. In het najaar volgden Kraainem en Wezembeek-Oppem. Via de krant, een extra flyer en een mogelijk bezoek van afvalstewards geven we aan hoe je je papier en karton correct moet aanbieden, zodat de wind er zeker geen vat op krijgt.

In Steenokkerzeel, Kampenhout en Zaventem, blijken de eerste resultaten erg hoopvol. De foute aanbiedingen van papier zijn met meer dan de helft gedaald! Het grootste probleem is het aanbieden van papier in niet gesloten dozen. Ook losse stukken karton komen regelmatig voor. De controles lopen verder … we hopen binnenkort ook de laatste achterblijvers te informeren! Voordat de actie rond waaivuil plaatsvond was 30 % van het papier fout aangeboden. Na de bedeling van de flyer en het bezoek van de afvalstewards bleek dit gedaald tot minder dan 15%. Dat is een enorme verbetering. Bedankt aan alle inwoners voor de medewerking. Alleen door de inspanningen van allen kunnen we onze straten en gemeenten netjes houden.


Mijn recyclagepark

Vandaag open tot 18.45u

Toegang tot 15 min. voor sluiting

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app