Op maandag 5 maart raakte een ophaler van Interza gewond. Een gehaaste chauffeur reed tijdens de ochtendspits op de laders in bij een mislukt inhaalmanoeuvre op de Mechelsesteenweg ter hoogte van de Grensstraat .

Een donkerblauwe Volvo (V-reeks) met Franse nummerplaat wilde de ophaalwagen inhalen maar bemerkte op het laatste moment een tegenligger en schoof opnieuw in achter de vrachtwagen, waar zich de twee afvalophalers van Interza bevonden. Een van de Interza-medewerkers werd hard geraakt. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. De ophaler werd naar het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc gebracht waar zware kneuzingen werden vastgesteld. Hij is meerdere weken werkonbekwaam.

Interza tilt erg zwaar aan het voorval. “Onze ophalers begeven zich dagelijks in het verkeer om het afval van inwoners aan huis op te halen. Het minste dat je van andere weggebruikers mag verwachten is wat geduld en zeker respect voor de veiligheid van de laders. Het is ongehoord dat iemand voor enkele minuutjes tijdswinst de gezondheid van laders in gevaar brengt” zegt Herlinde Baeyens, communicatieverantwoordelijke bij Interza. “We zullen dus formeel klacht indienen bij de politie en vragen ook eventuele getuigen om zich te melden.”

Mijn recyclagepark

Vandaag open tot 18.45u

Toegang tot 15 min. voor sluiting

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app