Interza zoekt dit najaar lokale kunstenaars om de ophaalwagens te pimpen met hun werk. Samen met Fostplus lanceren we daarom een wedstrijd rond het thema 'Sorteren en recycleren voor een betere wereld'. Wil je lokaal wereldberoemd worden, de wereld verbeteren en één van je kunstwerken dagelijks in de straat zien rondrijden? Hier is je kans!

Alle inwoners van de Interzagemeenten, en alle kinderen die er school lopen, mogen tweedimensionale werken insturen. Daaruit selecteert een deskundige jury dan de beste werken. Deze worden via bestickering op de zijkant van de ophaalwagens aangebracht. Er komt ook een officiële vernissage.

Met deze actie willen we nogmaals de aandacht vestigen op het belang van sorteren en recycleren. We hebben de voorbije jaren al veel vorderingen gemaakt in ons sorteergedrag, maar er is nog steeds marge voor verbetering. Onze ophaalwagens rijden dagelijks door de straten, en zullen we dus met sensibiliserende kunstwerken omtoveren tot bewegende expositieruimtes.

Alle kunstvormen zijn toegestaan: tekenen, schilderen, illustreren, poëzie, collage, fotografie. Deelnemers mogen hun werken tegen ten laatste 1 november bezorgen aan Interza, op liggend A3-formaat. Naam, adres en contactgegevens mogen enkel op de achterzijde vermeld staan.

Het wedstrijdreglement vind je hier.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app