Interza en de provincie Vlaams-Brabant organiseren dit voorjaar een wedstrijd waarbij elke deelnemer jaarlijks 30 euro korting kan winnen op de afvalfactuur. Het aantal winnaars is onbeperkt en ook in de volgende jaren blijf je recht hebben op dezelfde korting.

Het principe van de wedstrijd is erg eenvoudig. Onderzoek wees uit dat de gemiddelde inwoner van de Interza-regio de dure restafvalzak voor ruim één derde vult met recycleerbaar materiaal. Wat recycleerbaar is kan je gratis of aan veel lager tarief kwijt op het recyclagepark of bij een andere ophaling aan huis. Jaarlijks 30 euro winnen is op die manier niet moeilijk!

Sommige inwoners hebben bijvoorbeeld de vaste gewoonte wekelijks één grote restafvalzak buiten te plaatsen, maar zouden met wat inspanning ruim voldoende hebben met één kleine zak of een grote zak om de 14 dagen. Jaarlijkse besparing: 25 euro.

Wie start met thuiscomposteren, kan kilo’s keukenafval gratis kwijt in het compostvat of -bak. Te veel inwoners stoppen dit nog in de dure restafvalzak. Oude meubels hoeven niet noodzakelijk bij het groot restafval, maar kunnen misschien tweede leven krijgen in het kringloopcentrum. Zo zijn er vele tips die elk van ons misschien te weinig in de gaten houdt, onbewust of uit jarenlange gewoonte.

Wil je nakijken op welke wijze je je afvalfactuur kan verlagen, doe dan de test op www.mindergeldaanafval.be . De test brengt je zeker geld op. Wie dit wenst, kan de test ook in brochurevorm verkrijgen, na een telefoontje op 02 721 07 31 of info@interza.be.

Mijn recyclagepark

Vandaag open tot 18.45u

Toegang tot 15 min. voor sluiting

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app