In Kampenhout organiseert de milieudienst een zwerfvuilactie op zondag 24 maart. Stuur een e-mail naar milieudienst@kampenhout.be vóór 8 maart met de volgende gegevens: naam van de vrijwilliger(s) of vereniging, aantal deelnemers en de deelgemeente waar je mee wil helpen opruimen.

In Kraainem slaan scholen, vrijwilligers en gemeentediensten de handen in elkaar om Kraainem op te blinken tussen 18 en 28 maart. De opruimacties gaan door op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, telkens van 14u tot 16u, op verschillende locaties in de gemeente. Wil je graag aansluiten? Laat het even weten voor 15 maart aan milieuambtenaar Luc Ooghe, via luc.ooghe@kraainem.be.

Op 30 maart organiseert de Rotary In Wezembeek-Oppem een opruimactie. Afspraak om 9u45 in het park aan de Beekstraat in Wezembeek-Oppem. Inschrijving is verplicht en gebeurt via deze link. Na afloop van de opruimactie wordt een heerlijke zero waste picknick voorzien.

Steenokkerzeel blinkt vanaf 6-7 april, want dan wordt het daar helemaal opgepoetst. Een heel weekend lang trekken jeugdverenigingen, inwoners en wildbeheerseenheden de straat op. De grote actie gaat door op 7 april, tussen 14u en 16u. Die eindigt zoals elk jaar met een feestelijk slotmoment; op het grasveld op de Tervuursesteenweg, naast het Zonnebos. Wil je graag meedoen? Laat het even weten via een mailtje voor 1 april naar milieu@steenokkerzeel.be.

Zaventem Proper steekt op zaterdag 27 april de handen uit de mouwen. Verzamelen geblazen om 10 uur aan de kerken van de deelgemeenten (Zaventem, Nossegem, Sint-Stevens-Woluwe en Sterrebeek). Liefst je deelname bevestigen via www.zaventemproper.be.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app