Kleuters

Interza gaat samen met jouw school voor minder afval! Hier vind je een overzicht van alle lespakketten, materiaal en vormingen die je bij ons kan krijgen.

Vorming

Fostplus vorming voor kleuters: Viesvuilland

Fostplus organiseert educatieve animaties voor kinderen uit de 1ste, 2de en 3de kleuterklas. Animatoren van GoodPlanet komen gratis naar jouw school en leren de kleuters spelenderwijs sorteren en hoe ze zelf voor minder afval kunnen zorgen.

Viesvuilland is een educatieve animatie op maat van de allerkleinsten, in een sprookjesachtige context. Spelenderwijs en vanuit hun eigen leefwereld maken de kleuters kennis met afvalpreventie, sorteren en recycleren. Ervaren educatieve animatoren leren de kinderen inzien waarom dat belangrijk is en leiden alles in goede banen.

Meer weten over de vorming?

Download de brochure of surf naar Fost Plus.

Inschrijven?

Vraag hier je Viesvuilland-vorming aan.


Boeken

De Vuilnisman (Liesbet Slegers)
In samenspraak met verschillende afvalintercommunales, waaronder INTERZA, werkte auteur Liesbeth Slegers een heel mooi boekje uit rond de afvalophaler. Er wordt aandacht gegeven aan de zorg voor het milieu, het vermijden en sorteren van afval en ook aan de belangrijke rol van de afvalophaler in de afvalophaling. Dit boekje vormt een goede inleiding op het thema van de afvalophaling aan huis door INTERZA. Van dit boekje werd eerder al een exemplaar geschonken aan alle derde kleuterklassen. Eventueel kan u een extra exemplaar krijgen bij Interza. Voor een extra exemplaar kan u mailen naar herlinde.baeyens@interza.be.

.


Met je klas op uitstap

Bezoek de compostering van Ecowerf in Wilsele

Het gft-afval uit de grijze containers van Interza wordt tot compost verwerkt in de installatie van Ecowerf in Wilsele-Leuven.
Je kan met de klas deze compostfabriek bezoeken. Indrukwekkend!
Meer info vind je op de website van Ecowerf.

Bezoek de Kringwinkel Televil

Dankzij de Kringwinkel van Televil op de Mechelsesteenweg 588D te Vilvoorde krijgt je afval een tweede leven. Vraag je bezoek aan via info@televil.be. (Rondleidingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van het bedrijf)

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app