Middelbare school

Interza gaat samen met jouw school voor minder afval! Hier vind je een overzicht van alle lespakketten, materiaal en vormingen die je bij ons kan krijgen.

Lespakketten Indevuilbak

Indevuilbak, GoodPlanet Belgium en de Arteveldehogeschool hebben de handen in elkaar geslagen en lespakketten gemaakt voor alle graden in het ASO, BSO, TSO en KSO.

Wil je lesgeven over de plastic soep in de oceanen, afbraaktijden van afval of wil je zwerfvuilgegevens statisch verwerken? Wil je tijdens de Franse les het thema zwerfvuil aansnijden?

Ontdek de kant-en-klare lesfiches en didactisch materiaal.


Vorming Fost Plus voor het 4de en 5de middelbaar: "Da's proper"

Fost Plus organiseert educatieve workshops voor leerlingen van het 3de tot en met het 6de (7de) middelbaar uit het ASO, BSO, KSO en TSO. In de workshops worden uiteenlopende onderwerpen belicht: sorteerregels, recyclage, preventie, zwerfvuil… Een educatief medewerker van GREEN begeleidt de workshops en hanteert drie werkvormen: een quiz, rollenspel of debat.

Meer weten over "Da’s proper"? Download de brochure.

"Da’s proper" in jouw klas? Vul het aanvraagformulier in.


Interza: een persoonlijke aanpak

Good practices voor middelbare scholen: beter sorteren en minder zwerfvuil

Middelbare scholen kampen allen met hetzelfde probleem. Leerlingen sorteren niet en gooien het liefst hun afval gewoon op de grond.Wil je een meer propere en milieubewuste school?

Interza wil je ondersteunen en ervaringen van elders delen. Contacteer marijke.doms@interza.be en samen kijken we hoe we je school kunnen helpen.


Met je klas op uitstap

Bezoek de compostering van Ecowerf in Wilsele

Het gft-afval uit de grijze containers van Interza wordt tot compost verwerkt in de installatie van Ecowerf in Wilsele-Leuven.
Je kan met de klas deze compostfabriek bezoeken. Indrukwekkend!
Meer info vind je op de website van Ecowerf.

Bezoek de Kringwinkel Televil

Dankzij de Kringwinkel van Televil op de Mechelsesteenweg 588D te Vilvoorde krijgt je afval een tweede leven. Vraag je bezoek aan via info@televil.be. (Rondleidingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van het bedrijf)

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app