Let op! Enkel inwoners van de vijf Interzagemeenten Kampenhout, Kraainem, Steenokkerzeel, Wezembeek-Oppem en Zaventem kunnen bij Interza een subsidie aanvragen.

Subsidies voor mulchmaaiers

Waarom kies ik best voor een mulchmaaier?

Een grasmaaier met mulchingfunctie bespaart je tijd, geld en is gezonder voor je gazon.

Een mulchmaaier versnippert het gras heel fijn en laat de versnipperde grasdeeltjes op de bodem vallen, waar ze een nieuwe bron van voedingsstoffen zijn. Je kan er dus geld mee besparen omdat je geen meststoffen meer nodig hebt voor je gazon. Mulchmaaien lukt wel minder als het gras erg hoog staat, of bij koud en vochtig weer. Daarom kies je best voor een grasmachine die zowel kan mulchen als gras opvangen. In de vroege lente en herfst vang je dan het gras op, tussenin kan je mulchen. Ook na een vakantieperiode als het gras wat langer staat, kan je beter het gras opnieuw opvangen. Ook met oudere grasmaaiers kan je beginnen mulchen. In de vakhandels worden speciale kits verkocht waarmee je grasmaaier eenvoudigweg aangepast kan worden. Gemakkelijk om in de zomer op je machine te monteren.

Meer info krijg je van plaatselijke handelaars en tuincentra.

Hoe verkrijg ik een subsidie van Interza?

Interza subsidieert de aankoop van nieuwe grasmaaiers met mulchingfunctie met 10 % (max € 100,00). Vul online het formulier in of stuur het ingevulde formulier op naar Interza met in bijlage:

  • een kopie van je identiteitskaart
  • een kopie van de factuur op naam
  • een kopie van de handleiding
    (bewijs van het CE-label, gegarandeerd geluidsvermogen en de mulchfunctie)

Neem zeker ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.


Subsidies voor herbruikbare luiers

Waarom kies ik best voor herbruikbare luiers?

Luiers zijn niet alleen kostelijk maar veroorzaken ook een grote afvalberg. De nieuwe generatie katoenen luiers zijn comfortabel, veroorzaken minder allergische reacties en enkel de inlegdoekjes moeten in de vuilnisbak. Een startpakket van herbruikbare luiers kost ongeveer 200 euro. Dat is even een investering maar alle latere kosten voor de aankoop van wegwerpluiers en de kost van de restafvalzakken vallen weg. Zeker met de subsidie van Interza is het gebruik van herbruikbare luiers financieel voordelig.

Hoe verkrijg ik een subsidie van Interza?

Interza geeft je een duwtje in de rug met een subsidie tot 100 euro indien je kiest voor herbruikbare luiers.

Vul online het formulier in of stuur het ingevulde formulier per brief naar Interza op met in bijlage:

  • een attest van je gezinssamenstelling
  • een kopie van de factuur op naam

Neem ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.


Subsidies voor traaggroeiend graszaad

Je wil een nieuwe tuin aanleggen of je gazon herinzaaien? Dan heb je geen enkele reden om niet voor traaggroeiend gras te kiezen. Volgens de vakhandel heeft traaggroeiend gras weinig nadelen, behalve dat het een ietsje duurder is in de aankoop.

Sommige types traaggroeiend gras zijn even stevig, kiemen even snel en zijn zelfs bestendiger tegen oprukkend onkruid dan een gewoon sportgazon. Bijkomend voordeel is dat u het gras minder hoeft te bemesten (het groeit minder snel en heeft minder voedingsstoffen nodig). Waar een gewoon sportgazon in vochtige en warme periodes tot 4 centimeter per week groeit, zal dat bij traaggroeiend gras de helft of minder zijn. Reken dus maar uit: de helft minder maaibeurten, de helft minder afval, …

De raad van de vakman is goud waard.
Ook graszaad koopt u best niet zonder advies. Droog of nat, speel- of siergazon, zon of schaduw: het zijn belangrijke vragen die de keuze van het juiste graszaad beïnvloeden. Vraag advies van de vakman.

Interza subsidieert de aankoop van graszaad van traaggroeiende grassoorten met maar liefst 65%. Belangrijkste voorwaarde is dat het graszaadmengsel de uitdrukkelijke vermelding "traaggroeiend" (of gelijkwaardig) draagt en/of geen Engels raaigras (Lolium perenne) bevat. Meer inlichtingen? Uw tuin- of zadenspecialist uit de regio is op de hoogte, of bel INTERZA op 02 721 07 31.

Hoe verkrijg ik een subsidie van Interza?

Interza geeft je een duwtje in de rug met een subsidie tot 100 euro indien je kiest voor traaggroeiend gras.

Vul online het formulier in of stuur het ingevulde formulier per brief naar Interza op met in bijlage:

  • een kopie van de factuur op naam

Neem ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.


Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app