Zet in je huis de juiste afvalbakken op de juiste plaats. In de studeerkamer zal je bijvoorbeeld veel papier inzamelen, plaats er dus een papiermand. In de keuken maak je best plaats voor aparte bakjes voor rest, gft, pmd en plastic folies. In de badkamer heb je heel wat pmd dat je apart kan inzamelen: een spuitbus van haarlak, een shampoofles, een bus dagcrème,… . Houd hier rekening mee wanneer je het vuilnisbakje van de badkamer ledigt.

Koop een kleine restafvalzak

Vaak is de restafvalzak nog maar halfvol op de dag van de ophaling. Daarom doe je er beter aan om kleine restafvalzakken te kopen. Als je kleine afvalzakken gebruikt, word je je ook sneller bewust van de grote hoeveelheden restafval die je weggooit en ga je meer afval proberen te voorkomen.

Dit hoort ook bij pmd

Wist je dat de volgende verpakkingen ook bij pmd horen?

- Spuitbussen van voedingsmiddelen en cosmetica

- aluminium schaaltjes en bakjes (zonder restjes)

- metalen deksels en doppen

Ook gratis folies en isomo in de recyclageparkbox

Je kan heel wat afval gratis naar het recyclagepark brengen. Niet alleen oude batterijen, frituurolie, elektrische apparaten en andere maar ook isomo en plastic folies worden gratis op het recyclagepark aanvaard. In je garage of berging kan je een ‘ recyclageparkbox ’ bewaren waar je het afval dat naar het recyclagepark moet netjes bij elkaar plaatst.

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app