Sinds enkele jaren promoot Interza het gebruik van traaggroeiend in plaats van de meer gebruikelijke sportgazons. Traaggroeiend gras is even mooi en stevig, maar zorgt voor veel minder werk en veel minder afval. Om de theorie aan de praktijk te toetsen, ging INTERZA begin februari een kijkje nemen bij René Hendrickx uit Perk. Twee jaar terug legde hij achterin de tuin een nieuw gazon aan, met traaggroeiend graszaad aangekocht bij de lokale tuinhandelaar.

René blijkt uitzonderlijk tevreden over het nieuwe gazon. Vermits de tuin vooraan nog is aangelegd met traditioneel gazon, kan hij erg goed vergelijken.

"Het gazon vooraan moet ik drie keer meer maaien dan de traaggroeiend grasmat achterin. Ook qua schoonheid en stevigheid is de grasmat achterin vele keren beter. Het traaggroeiend gras waarvoor ik koos is fijner en donkerder groen dan mijn ander gazon. Om die reden zal binnenkort ook het andere deel van mijn tuin op dezelfde manier aanleggen!".

Vele burgers vragen zich af of traaggroeiend gras niet fragieler is dan traditioneel gazon en daardoor minder geschikt voor bijvoorbeeld spelende kinderen. Volgens René is er zeker geen probleem, en hij wijst naar 3 pauwen die in de tuin rondlopen. "Kijk, in de voorbije natte periode zijn de pauwen hier blijven rondlopen in de tuin, zonder dat het gras beschadigd raakte. Met fragiel gras zou dat niet gelukt zijn."

Subsidieformulieren voor traaggroeiend gras vindt u op de interza-website. Traaggroeiend gras is te koop bij zowat elke tuinhandelaar.

René raadt ons aan om zeker in de lente en zomer eens terug te keren, omdat het gazon dan een mooiere volle groene kleur heeft, en magnifiek afsteekt tegen de bloemen die dan bloeien. Dat doen we zeker!

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app