Ondanks internet en alle digitale technieken, blijft de jaarlijkse papierberg toenemen.
Niets is aangenamer dan het lezen van de krant, een tijdschrift of een goed boek. Ook brieven, kaartjes en tekeningen zijn moeilijk te vervangen.
Reclameblaadjes zijn nuttig voor wie er graag in snuistert en er de tijd kan voor nemen. Voor wie reclameblaadjes ongeopend bij het afval gooit, betekenen ze een onnodige verontreiniging van het milieu.
Vele inwoners ergeren zich aan ongevraagde reclamebrieven. Voor hen is het beter als ze de stap zetten om deze reclame niet langer te ontvangen.

Hoe raak ik af van het overbodige papier?

  • Wens je geen huis-aan-huisreclame te ontvangen? Vraag een gratis sticker bij Interza (info@interza.be). U kan kiezen tussen een sticker waarbij u nog wel de gratis regionale pers (Rondom, Passe-Partout, Vlan,...) ontvangt, maar niet langer de reclameblaadjes, of een sticker waarmee u beide niet langer ontvangt.
  • Wenst u niet langer reclamebrieven of -faxen ontvangen? Meldt u aan via de website http://www.robinsonlist.be. U kan zich hier ook opgeven om niet langer reclame via de telefoon te ontvangen.


Andere nuttige tips:

  • Gebruik de achterzijde van slecht afgedrukte of verouderde documenten als kladpapier. Met wat handigheid kan u zelfs mooie notablokjes van maken.
  • Niet elke email, nota of rapport hoeft echt afgedrukt te worden. "Bezint eer ge print".
  • Ook sommige tijdschriften, catalogi of brochures ontvangen we in het dubbel. Geef een seintje aan de afzender. zodat dit stopgezet kan worden.


Mijn recyclagepark

Vandaag open tot 16.45u

Toegang tot 15 min. voor sluiting

Mijn ophaalkalender

De ophalingen starten om 7.00u.
Wanneer wordt het afval aan huis opgehaald in mijn straat?

Download de Recycle app